VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

2efecb4b-2fa3-4998-a931-399df285ac7b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Nieuwe besluitvormingsronde uitbreiding Unielijst

do 04 apr 2024

​D​e Europese Commissie werkt aan een volgende uitbreiding van de Europese Unielijst voor zorgwekkende invasieve uitheemse soorten in 2024. Voor planten en dieren van de Unielijst gelden allerlei verboden, waaronder het verbod op bezit, handel, vervoer en kweek/fok.


De afgelopen tijd zijn risicobeoordelingen van (mogelijk) invasieve planten en dieren opgesteld. In juni gaat de Europese Commissie de risicobeoordelingen van (naar verwachting) 31 invasieve uitheemse planten en dieren bespreken met de lidstaten. De lidstaten kunnen dan hun zienswijze geven. De Europese Commissie zal vervolgens een voorstel doen voor plaatsing op de Unielijst waarover de lidstaten (is de planning) in het najaar van 2024 zullen stemmen.

Consultatie

Om een compleet beeld van de Nederlandse situatie te krijgen en relevante informatie over de 31 soorten te kunnen betrekken in de besluitvorming, is het mogelijk om jouw opmerkingen en ervaringen te delen. Dat kan tot 1 mei aanstaande door een mail te sturen aan KDinvasieve-exoten@minlnv.nl.

Meer informatie

​De Europese Commissie heeft alle risicobeoordelingen en ander ondersteunende informatie op de Europese website CIRCABC geplaatst. Deze informatie kunt u vinden via deze link: 
ias_forum — Bibliotheek (europa.eu)

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief